Waar kun je American Football van de NFL kijken in Nederland? (2024)

Het is de grootste American Football-competitie met miljoenen fans over de hele wereld. We hebben het natuurlijk over de National Football League, beter bekend als de NFL. Veel sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze vanuit Nederland naar de NFL op tv en online kijken kunnen in 2023. In dit artikel geven wij aan of de wedstrijden uit de competitie op het moment van schrijven te bekijken zijn op streamingdiensten zoalsNetflix,Amazon Prime Video,discovery+,Disney+,HBO Max,NLZIET,SkyShowtime, Videoland,Viaplayof dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender wedstrijden uit de NFL eventueel ook vertoont.

Waar kun je naar wedstrijden uit de NFL online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van American Football-wedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de wedstrijden uit de NFL-competitie. Dit is overigens wel afhankelijk van welke matches in de programmering passen bij de tv-gids van ESPN.

ESPN➡️ Ga meteen naar NFL-wedstrijden via ESPN bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om geen hoogtepunt van de American Football-competitie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar American Football of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ SkyShowtimeDeze gloednieuwe streamingdienst heeft momenteel geen sport in zijn aanbod in Nederland.
⛔️ ViaplayIn hetaanbod van Viaplayvind je veel sport terug, waaronderFormule 1,hockey,darts, Premier League– enBundesliga-voetbal, maar momenteel is de NFL er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de NFL worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die American Football-wedstrijden uit de NFL in Nederland uitzendt in 2023

Een selectie van NFL-matches is in Nederland via ESPN te kijken, waardoor zegratis live en terug te kijkenzijn via Canal Digitaal. De meeste geprogrammeerde wedstrijden uit de National Football League zijn live te kijken via de extra zenders ESPN 3 en ESPN 4. Bij sommige Nederlandse providers is alleen het eerste hoofdkanaal vanESPNstandaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van de sportzender vertonen.

Canal Digitaal is heeft alle vier de zenders zonder extra vereiste betaling aan elk pakket heeft toegevoegd. Ter vergelijking met de andere grote providers: bij KPN kost digitale tv momenteel €18 p/m en hier komt nog eens €12,99 maandelijks bovenop voor ESPN Compleet. Ziggo biedt Kabel TV nu aan voor €20,95 per maand en vraagt nog eens €17,95 p/m voor ESPN Compleet. De aanbieding van Canal Digitaal komt dus al snel op eenbesparing van de helft van het gebruikelijke bedraguit. 👉 Meld je nu aan bij Canal Digitaal en kijk gratisde eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

Super Bowl en halftime show

De NFL is een American Football-competitie die van september t/m januari wordt georganiseerd. Aan het toernooi doen in totaal 32 teams mee die weer zijn onderverdeeld in twee competities. Zo is er de American Football Conference (AFC) en de National Football Conference (NFC). Iedere groep kent vier divisies: Oost, Noord, West en Zuid. Binnen deze divisies spelen elk vier teams.

De Super Bowl is de grote finale, waarbij de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference het tegen elkaar opnemen. Aankomende editie (de 58e) van de Super Bowl wordt aangeduid met de Romeinse cijfers LVIII. Deze wedstrijd wordt ook wel gezien alseen van de belangrijkste sportevenementen van de Verenigde Staten, maar eigenlijk ook van de hele wereld. Naast het sportieve aspect is zhét hoogtepunt voor velen de halftime show in de rust.

Afbeelding ter illustratie

Waar kun je American Football van de NFL kijken in Nederland? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5437

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.